• РЕЗИДЕНЦИЯ ЗЛАТЕН ВЕК

  1-ви етаж: Представително входно фоайе с двойна височина, рецепция, консиерж, директна връзка към конферентния и развлекателен център

  2-ри етаж: Управителен офис, стаи за техническа поддръжка, обслужващ персонал, фитнес оборудване

  3-ти етаж: SPA и уелнес център, басейн, бар, салон за закуски, зали за срещи, стая за деца, покривна градина

  4-29-ти етажи: 26 етажа със 104 ателиета (възможности 4x1 или 2x2)

  30-ти етаж: Ресторант със двойна светла височина

  32-ри етаж: Панорамна тераса с 360 градусови гледки

  33-ти етаж: Християнски храм
 • РАЗЦВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА АРХИТЕКТУРА, КУЛТУРА И ПИСМЕНОСТ

  Името на проекта е вдъхновено от стремежа за постигане на разцвет на българската архитектура, култура и писменост, както е било по времето на онзи достоен ученик на Магнаурската школа - цар Симеон Велики. То се превръща в мост между епохите и послание към всички онези, които са готови да сътворяват новата действителност, подкана за решителен оптимизъм.

  От самото си създаване АРТЕКС се обвързва с обществено отговорната архитектура, която се вписва с уважение в средата и същевременно се откроява като стимул за положителна промяна в нея. Реализациите на проектите (включващи подобряване на инфраструктурата, облагородяване и поддържане на зелените площи, специално осветление и много други) дават заразителен пример и повишават очакванията за красота, комфорт на обитаване и хармония в градската среда.

 • ЗЛАТЕН ВЕК ИЗРАСТВА...

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ израства… в три стилизирани житни класа, извисяващи се от арки на трийсет метра височина. Житото е символ на самия живот, на растежа и на благоденствието, което можеш да очакваш само ако си вложил усърдие и постоянство в своето дело. В християнството житото символизира и вярата: семето на словото Божие покълва в душите на достойните, става клас и дава плод. Да не забравяме, че Златният век на Симеон Велики се свързва с духовния подем на народа ни след покръстването при неговия баща Борис. Трите класа носят и идеята за Светата Троица, както и за Вяра, Надежда и Любов – дъщерите на София. Наблюдателните може би ще видят в трите арки и прабългарски символ – Y, знака на хан Кубрат.

 • "ЗЛАТЕН ВЕК" Е ДИШАЩА СГРАДА

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ е дишаща сграда. След проект „Диамант“ АРТЕКС вгражда и тук рекуператорна система за подаване на свеж въздух и съпътстващо регулиране на температурата при чувствително намаляване на енергийните разходи. Обитателите могат да разчитат на планински чист въздух в сърцето на града.

  Високата сграда пести земя там, където е най-малко и най-скъпа, за да уплътни градската тъкан с това, което носи ползи на зоната и на града. Освен жилищна площ, „Златен век“ предоставя и публични пространства. Първите две нива са заети от тях: търговски център, кафе, клубен етаж, зала за танци, пилатес и йога, спа зона с басейн, фитнес, детска зала, покривна озеленена тераса с водно огледало.

 • ОТ ВРЕМЕТО ОСТАВАТ САМО ВЪРХОВЕТЕ

  България е на прага на своя модерен ЗЛАТЕН ВЕК.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ бележи началото на новия ЗЛАТЕН ВЕК на България с едноименната си сграда "ЗЛАТЕН ВЕК", носеща символиката на промяната; на силния устрем към развитие и съвършенство и служи като емблематичен знак, че България е на прага отново да засвидетелства своя разцвет и да стъпи в бъдещето като една истински достойна европейска държава!

  За София, за България, за бъдещето!

 • НЕПОДОЗИРАНИ НИВА НА КОМФОРТ

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще се издигне на висотата на авангардната естетика, иновативните технологии и това качество на живот, което може да предостави само архитектурата, поставяща в центъра си щастието на човека.

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ вписва неподозирани нива на комфорт, екосъобразност, енергийна ефективност в сграда с лице, което вълнува и вдъхновява. Емблематичните сгради в София не трябва да бъдат въпрос на минало. Нашето време слага начало на достойно бъдеще!

  Искаме сградата „ЗЛАТЕН ВЕК“ да се одухотвори от хората в нея – хора с размах, окрилени от успеха, изпълнени с оптимизъм, устремени към изключителното. Защото вярваме, че сте сред тях, добре дошли в нашия и Вашия „ЗЛАТЕН ВЕК“!

 • „ЗЛАТЕН ВЕК“ – НОВИЯТ ВРЪХ НА СОФИЯ


  ЗЛАТЕН ВЕК – това е мир, красота, съвършенство. ЗЛАТЕН ВЕК е тогава, когато се отхвърлят всички предразсъдъци, всички съмнения и се сътворява изключителното. ЗЛАТЕН ВЕК е времето, което поставя в центъра човешкото щастие. ЗЛАТНИЯТ ВЕК не е само романтичен спомен от миналото – той е бъдеще, което можем да създадем заедно.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ нарича своята най-нова сграда „ЗЛАТЕН ВЕК“ (кв. „Лозенец“, на ул. „Златен рог“ 10 ) за да вгради символа на промяната. България навлиза в новия си златен век като достойна европейска страна, чиито граждани имат свободата, самочувствието и вкуса да избират най-доброто за себе си и за обществото.

 • За българина славянската азбука е неизменно свързана с идеята за светлина, за възход, за пътя, по който вървим заедно като народ. Затова АРТЕКС вгражда букви и символи и в „ЗЛАТЕН ВЕК“. Декоративните решетки по фасадата, скриващи отворите за вентилация на апартаментите, са везба от писмена на глаголица и кирилица.
  Да, впечатляващите сгради днес разказват, влизат в диалог, превръщат се в спектакъла на града в действащи лица от общата ни история: на мястото, на времената, на хората.
  ЗЛАТЕН ВЕК е вдъхновена сграда, защото е градивно послание и с името си. То е подкана за решителен оптимизъм: златният век предстои, ако го изберем.

 • Артистична и дръзка, одухотворена и изтънчена, с властната си красота „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще спира погледите и фотокамерите, ще бъде едно от най-заснеманите лица на модерната, космополитна, магнетична София.
  Със „ЗЛАТЕН ВЕК“ компанията показва, че столицата и нейните хора заслужават сграда, която изумява с размах, зарежда с енергия и поражда гордост.
  Зелена, енергоефективна, устойчива сграда "ЗЛАТЕН ВЕК" пести ресурси и на собствениците и на самата среда.
  Сградата е "зелен съсед" и заради създадените и култивирани зелени площи и отлично уреденото паркиране на три подземни нива. „ЗЛАТЕН ВЕК“ е обгърната и проникната от слънцето и играта на лъчи и сенки, на облаци и звезди през денонощието я прави винаги нова и изненадваща.

 • София има нужда от сгради с характер, темперамент и неповторимо лице. Време е да преведем думата „skyline“ (силуета на града на фона на небето) на езика на софийската архитектура. Широкият градски център не е исторически резерват със застинали от старината естетически принципи. Подобна статика би убила енергията на града. В София има поле за архитекти визионери, които вливат с проектите си нов живот в архитектурния й облик, внасят динамика, ритъм, иновативност в нея. „ЗЛАТЕН ВЕК“ идва с такава решимост.

  Замислен като отворен, оживен свят на хора, които обичат, ценят София и се чувстват отговорни пред нея, „ЗЛАТЕН ВЕК“ се издига като символ на ново начало, на нова надежда.
  arteks.eu

Затвори