Сграда ЗЛАТЕН ВЕК, "Лозенец"
Назад
 • От времето остават върховете...

  България е на прага на своя модерен ЗЛАТЕН ВЕК.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ бележи началото на новия ЗЛАТЕН ВЕК на България с едноименната си сграда "ЗЛАТЕН ВЕК", носеща символиката на промяната; на силния устрем към развитие и съвършенство и служи като емблематичен знак, че България е на прага отново да засвидетелства своя разцвет и да стъпи в бъдещето като една истински достойна европейска държава!

  За София, за България, за бъдещето!
 • „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще се издигне на висотата на авангардната естетика, иновативните технологии и това качество на живот, което може да предостави само архитектурата, поставяща в центъра си щастието на човека.

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ вписва неподозирани нива на комфорт, екосъобразност, енергийна ефективност в сграда с лице, което вълнува и вдъхновява. Емблематичните сгради в София не трябва да бъдат въпрос на минало. Нашето време слага начало на достойно бъдеще!

  Искаме сградата „ЗЛАТЕН ВЕК“ да се одухотвори от хората в нея – хора с размах, окрилени от успеха, изпълнени с оптимизъм, устремени към изключителното. Защото вярваме, че сте сред тях, добре дошли в нашия и Вашия „ЗЛАТЕН ВЕК“!
 • „ЗЛАТЕН ВЕК“ – новият връх на София


  ЗЛАТЕН ВЕК – това е мир, красота, съвършенство. ЗЛАТЕН ВЕК е тогава, когато се отхвърлят всички предразсъдъци, всички съмнения и се сътворява изключителното. ЗЛАТЕН ВЕК е времето, което поставя в центъра човешкото щастие. ЗЛАТНИЯТ ВЕК не е само романтичен спомен от миналото – той е бъдеще, което можем да създадем заедно.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ нарича своята най-нова сграда „ЗЛАТЕН ВЕК“ (кв. „Лозенец“, на ул. „Златен рог“ 10 ) за да вгради символа на промяната. България навлиза в новия си златен век като достойна европейска страна, чиито граждани имат свободата, самочувствието и вкуса да избират най-доброто за себе си и за обществото.
 • За българина славянската азбука е неизменно свързана с идеята за светлина, за възход, за пътя, по който вървим заедно като народ. Затова АРТЕКС вгражда букви и символи и в „ЗЛАТЕН ВЕК“. Декоративните решетки по фасадата, скриващи отворите за вентилация на апартаментите, са везба от писмена на глаголица и кирилица.
  ЗЛАТЕН ВЕК израства… в три стилизирани житни класа, извисяващи се от арки на трийсет метра височина. Житният клас е символ на самия живот, на растежа и подема, на разцвета и благоденствието, което можеш да очакваш само ако си вложил усърдие и постоянство в своето дело. В християнството житото символизира вярата: семето на словото Божие покълва в душите на достойните и добродетелните хора, става клас и дава плод.
 • Златният век на цар Симеон Велики се свързва с духовния подем на народа ни след покръстването при неговия баща Борис. Трите класа носят и идеята за Светата Троица, както и за Вяра, Надежда и Любов – дъщерите на София. В трите арки е вписан и вечния прабългарски символ – Y– знака на хан Кубрат.
  Да, впечатляващите сгради днес разказват, влизат в диалог, превръщат се в спектакъла на града в действащи лица от общата ни история: на мястото, на времената, на хората.
  ЗЛАТЕН ВЕК е вдъхновена сграда, защото е градивно послание и с името си. То е подкана за решителен оптимизъм: златният век предстои, ако го изберем.
 • Артистична и дръзка, одухотворена и изтънчена, с властната си красота „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще спира погледите и фотокамерите, ще бъде едно от най-заснеманите лица на модерната, космополитна, магнетична София.
  Със „ЗЛАТЕН ВЕК“ компанията показва, че столицата и нейните хора заслужават сграда, която изумява с размах, зарежда с енергия и поражда гордост.
  Зелена, енергоефективна, устойчива сграда "ЗЛАТЕН ВЕК" пести ресурси и на собствениците и на самата среда.
  Сградата е "зелен съсед" и заради създадените и култивирани зелени площи и отлично уреденото паркиране на три подземни нива. „ЗЛАТЕН ВЕК“ е обгърната и проникната от слънцето и играта на лъчи и сенки, на облаци и звезди през денонощието я прави винаги нова и изненадваща.
 • София има нужда от сгради с характер, темперамент и неповторимо лице. Време е да преведем думата „skyline“ (силуета на града на фона на небето) на езика на софийската архитектура. Широкият градски център не е исторически резерват със застинали от старината естетически принципи. Подобна статика би убила енергията на града. В София има поле за архитекти визионери, които вливат с проектите си нов живот в архитектурния й облик, внасят динамика, ритъм, иновативност в нея. „ЗЛАТЕН ВЕК“ идва с такава решимост.

  Замислен като отворен, оживен свят на хора, които обичат, ценят София и се чувстват отговорни пред нея, „ЗЛАТЕН ВЕК“ се издига като символ на ново начало, на нова надежда.
Сграда ЗЛАТЕН ВЕК

НОВИЯТ ВРЪХ НА СОФИЯ


ул."Златен рог", кв."Лозенец"

0886 000 500

Затвори