Сграда ЗЛАТЕН ВЕК
Назад
 • РАЗЦВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА АРХИТЕКТУРА, КУЛТУРА И ПИСМЕНОСТ

  Името на проекта е вдъхновено от стремежа за постигане на разцвет на българската архитектура, култура и писменост, както е било по времето на онзи достоен ученик на Магнаурската школа - цар Симеон Велики. То се превръща в мост между епохите и послание към всички онези, които са готови да сътворяват новата действителност, подкана за решителен оптимизъм.

  От самото си създаване АРТЕКС се обвързва с обществено отговорната архитектура, която се вписва с уважение в средата и същевременно се откроява като стимул за положителна промяна в нея. Реализациите на проектите (включващи подобряване на инфраструктурата, облагородяване и поддържане на зелените площи, специално осветление и много други) дават заразителен пример и повишават очакванията за красота, комфорт на обитаване и хармония в градската среда.

 • ЗЛАТЕН ВЕК ИЗРАСТВА...

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ израства… в три стилизирани житни класа, извисяващи се от арки на трийсет метра височина. Житото е символ на самия живот, на растежа и на благоденствието, което можеш да очакваш само ако си вложил усърдие и постоянство в своето дело. В християнството житото символизира и вярата: семето на словото Божие покълва в душите на достойните, става клас и дава плод. Да не забравяме, че Златният век на Симеон Велики се свързва с духовния подем на народа ни след покръстването при неговия баща Борис. Трите класа носят и идеята за Светата Троица, както и за Вяра, Надежда и Любов – дъщерите на София. Наблюдателните може би ще видят в трите арки и прабългарски символ – Y, знака на хан Кубрат.

 • "ЗЛАТЕН ВЕК" Е ДИШАЩА СГРАДА

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ е дишаща сграда. След проект „Диамант“ АРТЕКС вгражда и тук рекуператорна система за подаване на свеж въздух и съпътстващо регулиране на температурата при чувствително намаляване на енергийните разходи. Обитателите могат да разчитат на планински чист въздух в сърцето на града.

  Високата сграда пести земя там, където е най-малко и най-скъпа, за да уплътни градската тъкан с това, което носи ползи на зоната и на града. Освен жилищна площ, „Златен век“ предоставя и публични пространства. Първите две нива са заети от тях: търговски център, кафе, клубен етаж, зала за танци, пилатес и йога, спа зона с басейн, фитнес, детска зала, покривна озеленена тераса с водно огледало.

 • ОТ ВРЕМЕТО ОСТАВАТ САМО ВЪРХОВЕТЕ

  България е на прага на своя модерен ЗЛАТЕН ВЕК.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ бележи началото на новия ЗЛАТЕН ВЕК на България с едноименната си сграда "ЗЛАТЕН ВЕК", носеща символиката на промяната; на силния устрем към развитие и съвършенство и служи като емблематичен знак, че България е на прага отново да засвидетелства своя разцвет и да стъпи в бъдещето като една истински достойна европейска държава!

  За София, за България, за бъдещето!

 • НЕПОДОЗИРАНИ НИВА НА КОМФОРТ

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще се издигне на висотата на авангардната естетика, иновативните технологии и това качество на живот, което може да предостави само архитектурата, поставяща в центъра си щастието на човека.

  „ЗЛАТЕН ВЕК“ вписва неподозирани нива на комфорт, екосъобразност, енергийна ефективност в сграда с лице, което вълнува и вдъхновява. Емблематичните сгради в София не трябва да бъдат въпрос на минало. Нашето време слага начало на достойно бъдеще!

  Искаме сградата „ЗЛАТЕН ВЕК“ да се одухотвори от хората в нея – хора с размах, окрилени от успеха, изпълнени с оптимизъм, устремени към изключителното. Защото вярваме, че сте сред тях, добре дошли в нашия и Вашия „ЗЛАТЕН ВЕК“!

 • „ЗЛАТЕН ВЕК“ – НОВИЯТ ВРЪХ НА СОФИЯ


  ЗЛАТЕН ВЕК – това е мир, красота, съвършенство. ЗЛАТЕН ВЕК е тогава, когато се отхвърлят всички предразсъдъци, всички съмнения и се сътворява изключителното. ЗЛАТЕН ВЕК е времето, което поставя в центъра човешкото щастие. ЗЛАТНИЯТ ВЕК не е само романтичен спомен от миналото – той е бъдеще, което можем да създадем заедно.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ нарича своята най-нова сграда „ЗЛАТЕН ВЕК“ (кв. „Лозенец“, на ул. „Златен рог“ 10 ) за да вгради символа на промяната. България навлиза в новия си златен век като достойна европейска страна, чиито граждани имат свободата, самочувствието и вкуса да избират най-доброто за себе си и за обществото.

 • За българина славянската азбука е неизменно свързана с идеята за светлина, за възход, за пътя, по който вървим заедно като народ. Затова АРТЕКС вгражда букви и символи и в „ЗЛАТЕН ВЕК“. Декоративните решетки по фасадата, скриващи отворите за вентилация на апартаментите, са везба от писмена на глаголица и кирилица.
  Да, впечатляващите сгради днес разказват, влизат в диалог, превръщат се в спектакъла на града в действащи лица от общата ни история: на мястото, на времената, на хората.
  ЗЛАТЕН ВЕК е вдъхновена сграда, защото е градивно послание и с името си. То е подкана за решителен оптимизъм: златният век предстои, ако го изберем.

 • Артистична и дръзка, одухотворена и изтънчена, с властната си красота „ЗЛАТЕН ВЕК“ ще спира погледите и фотокамерите, ще бъде едно от най-заснеманите лица на модерната, космополитна, магнетична София.
  Със „ЗЛАТЕН ВЕК“ компанията показва, че столицата и нейните хора заслужават сграда, която изумява с размах, зарежда с енергия и поражда гордост.
  Зелена, енергоефективна, устойчива сграда "ЗЛАТЕН ВЕК" пести ресурси и на собствениците и на самата среда.
  Сградата е "зелен съсед" и заради създадените и култивирани зелени площи и отлично уреденото паркиране на три подземни нива. „ЗЛАТЕН ВЕК“ е обгърната и проникната от слънцето и играта на лъчи и сенки, на облаци и звезди през денонощието я прави винаги нова и изненадваща.

 • София има нужда от сгради с характер, темперамент и неповторимо лице. Време е да преведем думата „skyline“ (силуета на града на фона на небето) на езика на софийската архитектура. Широкият градски център не е исторически резерват със застинали от старината естетически принципи. Подобна статика би убила енергията на града. В София има поле за архитекти визионери, които вливат с проектите си нов живот в архитектурния й облик, внасят динамика, ритъм, иновативност в нея. „ЗЛАТЕН ВЕК“ идва с такава решимост.

  Замислен като отворен, оживен свят на хора, които обичат, ценят София и се чувстват отговорни пред нея, „ЗЛАТЕН ВЕК“ се издига като символ на ново начало, на нова надежда.
  arteks.eu

Сграда ЗЛАТЕН ВЕК

НОВИЯТ ВРЪХ НА СОФИЯ


ул."Златен рог", кв."Лозенец"

0886 000 500

Затвори