СГРАДА ЗАФИР И ЕМЕРАЛДА
Назад
 • НАЙ-НОВИЯТ БРИЛЯНТ В КОРОНАТА

  Най-новият брилянт в короната e жилищен комплекс "ЗАФИР & ЕМЕРАЛДА" с първата на Балканите терасовидна зелена сграда.
  Обвит в зелените прегръдки на Ловен парк и Борисова градина, той допълва впечатляващия ансамбъл от едноименните сгради - „ДИАМАНТ“ и „ДИАМАНТ 2“. Името е вдъхновено от двата камъка – сапфир (sapphire) и смарагд (emerald), вплетени в единство, така както зеленината се откроява на фона на синевата.
  Свободностоящата сграда е прецизно ориентирана както в своя терен, така и спрямо посоките на света, така че нито един апартамент да не бъде лишен от слънчева светлина, с помещения на север.
  За първи път на Балканите се проектира терасовидна сграда с озеленени тераси с дълбок почвен слой за засаждане на големи дървесни видове във височината на сградата. Естественото желание за близост и уединение с природата ще намери отклик и тук – с предвидени собствени дворове и озеленени панорамни тераси към апартаментите.
  От всяко помещение се разкриват обширни панорамни гледки към Ловния парк, сграда Диамант 1 и планина Витоша.
 • И този проект на АРТЕКС ще се отличава с изключително нисък разход на енергия, благодарение на заложените най-висок клас материали и технологични решения. Сградата ще разполага и с големи високоскоростни и безшумни асансьори, осигуряващи бърз достъп до всяко етажно ниво, от сутерените с гаражите до зоната с пентхаусите на последните етажни нива, преодолявайки височините само за няколко секунди.
  Според АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, актуалните високоетажни сгради са не просто с нов ръст, а с нова концепция: те са мултифункционални и динамични. Ансамбълът от три сгради „ДИАМАНТ“ е замислен като място, което удовлетворява най-важните човешки потребности: почивка, грижа за близките и децата, работа, социален живот, развлечение, спорт и връзка с околната реда.
Затвори