СГРАДА ЗАФИР И ЕМЕРАЛДА
Назад
 • С ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖЕН, ГРАД И ПРИРОДА

  Най-новият брилянт в короната e жилищен комплекс "ЗАФИР & ЕМЕРАЛДА" с първата озеленена терасовидна сграда на Балканите.
  Първата жилищна сграда в България, с екологични материали, вложени в строителството, с цел намаляване до 50 % на въглеродните емисии.
  Първата жилищна сграда на Балканите с високо-технологична ротационна фотоволтаична система, с художествен дизайн.
  Обвита в зелените прегръдки на Ловен парк и Борисова градина, тя допълва впечатляващия ансамбъл от едноименните сгради - „ДИАМАНТ“ и „ДИАМАНТ 2“. Името е вдъхновено от двата камъка – сапфир (sapphire) и смарагд (emerald), вплетени в единство, така както зеленината се откроява на фона на синевата.
  Свободностоящата сграда е прецизно ориентирана както в своя терен, така и спрямо посоките на света, така че нито един апартамент да не бъде лишен от слънчева светлина, с помещения на север.
 • СИНЕВА И ЗЕЛЕНИНА, ВПЛЕТЕНИ В ЕДИНСТВО

  Сградата разполага със собствен еко-парк със селектирани дървесни видове и иновативни технологии за слънцезащита и енергоефективност. Градини с ексклузивен ландшафтен проект към всяко жилище с тераса и спиращ дъха фасаден дизайн.
  На първа линия пред омаята и тишината на Ловен парк, с обширни панорамни гледки към гората и планина Витоша.
  Ситуирана в един от най-тихите и спокойни райони в столицата, на броени метри от специализиран Спа комплекс с екологичен солен басейн, фитнес център и 2 олимпийски градски басейнови комплекса, в непосредствена близост до метро станция и спирки на градския транспорт.
 • И този проект на АРТЕКС ще се отличава с изключително нисък разход на енергия, благодарение на заложените най-висок клас материали и технологични решения. Сградата ще разполага и с големи високоскоростни и безшумни асансьори, осигуряващи бърз достъп до всяко етажно ниво, от сутерените с гаражите до зоната с пентхаусите на последните етажни нива, преодолявайки височините само за няколко секунди.
  Според АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, актуалните високоетажни сгради са не просто с нов ръст, а с нова концепция: те са мултифункционални и динамични. Ансамбълът от три сгради „ДИАМАНТ“ е замислен като място, което удовлетворява най-важните човешки потребности: почивка, грижа за близките и децата, работа, социален живот, развлечение, спорт и връзка с околната реда.
Затвори