ФИЛМЪТ НА АРХ.ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ "СВЕЩЕНАТА АЗБУКА" ВДЪХНОВИ КАН В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ

24.05.2017

Създател на филма е младият и талантлив архитект Пламен Пламенов Мирянов, който решава да направи поредица от филми, свързани с България, нейната история и природа.

Дни след като осъществи една от мечтите си, да полети с балон заедно със Сър Ричард Брансън, Пламен бе избран лично от ловеца на таланти - Даян Перне, да представи по най- добрия начин България по време на предварителния скрининг на най-престижния моден филмов фестивал ASVOFF9.

"Изключително впечатлен съм от поредицата "Нашият дом е България", нямам търпение да посетя тази красива страна", сподели канадският режисьор Джейсън Ласт, популярен с работата си за V&A museum London, Hyères, Кение Уест и много други световно известни модни марки.

"Благодарим на г-н Пламен Пламенов Мирянов и "Aртекс Инженеринг", за възможността България да бъде представена като една красива и величествена страна с богата култура и история. Гостите на събитието бяха истински развълнувани и искаха определено да разберат повече за това приказно място България", коментират организаторите на фестивала.

Пожелаваме поредицата от филми свързани с България да расте и бъде гледана от все по-голяма аудитория по света.линк

Още новини

 • 10.11.2017
  Арх. Пламен Мирянов е носител на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017 г

  Искрено споделен успех - новият Мениджър на годината - арх. Мирянов покани съпругата си на сцената, за да вдигнат заедно кристалната статуетка.

 • 20.03.2017
  НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

  арх.Пламен Пламенов Мирянов инициира кампания "НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ"

  "Мечтата ми е да покажа красотата на родината. Аз съм това, което съм, защото съм се родил в тази страна. Характерът се изгражда от всичко, което ни заобикаля. И колкото и проблеми да има в България, щом успяваме в тези условия, значи българинът е много силен човек. Явно тази страна ражда гении, невероятни умове, талантливи хора, които трябва да ценим. Те не са се родили в страни с висок стандарт, а именно тук. Единственото, което трябва да направим, е да запазим всичко, с което сме дарени и да го развием"

 • 06.03.2017
  АРХ.ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ БЕ ОТЛИЧЕН ЗА ПРИНОСА МУ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩЕСТВОТО

  За 15-ти път в. “24 часа” отличи най-достойните българи, тези сънародници, които са се отличили с добри дела през изминалата 2016-та година и са допринесли за развитието на обществото. Един от тях е и младия арх.Пламен Пламенов Мирянов.

 • 01.11.2016
  ИНТЕРВЮ НА АРХ.ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ ВЪВ В."24 ЧАСА" ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

  http://offnews.bg/Balgariia-e-strana-na-silni-hora

  www.24chasa.bg/novini/5847504


  "Според мен днешните будители са онези, които откриват новото - било в науката, било в литературата, било в изкуствата, в технологиите, но и съхраняват традициите ни, културата и спомена за предишните будители през вековете. Те са тези, които ни напомнят, че имаме древна история, от която можем да черпим сила и самочувствие. Те са тези, които ни предизвикват и карат да не спираме да се развиваме и да покажем целия си потенциал. Будителят според мен е онзи, който извисява духа и съзнанието на всички останали. Дори само като им припомня исторически дати с огромно значение за нас, българите."

 • 30.07.2016
  ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ НА АРХ.ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ ВЪВ В.СТАНДАРТ ОТ 30.07.2016Г

  "Винаги съм искал да сътворявам, да оставям следа. Архитектурата е лесно средство да материализираш мислите си и да накараш хората да изпитат нещо. Музиката за мен е най-великото изкуство. С една симфония можеш да накараш хората да издигнат духа си. Но и с една архитектура можеш да накараш човек да промени настроението си, да се изпълни с хармония. За мен архитектурата е източник на здраве, на семейно щастие, на създаване на хармонична среда и затова трябва да е по принципите на фън шуй."

Затвори