Арх. Пламен Пламенов Мирянов и фондация „Нашият дом е България“ получиха отличието „Златно сърце“

24.01.2018

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8106038

Благотворителни проекти и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя на 21 януари 2020 в София.

Представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации бяха наградени за усилията си да организират и популяризират различни каузи със социален и обществено значим характер.

Фондация „Нашият дом е България" грабна отличие в категория „Проекти с културен и образователен характер", за сeбеотрицателните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов в изработката на книги и видео проекти, представящи богатствата на Родината и визуализиращи значимото литературно наследство на България. Фондацията на младия архитект Мирянов създава десетки образователни клипове за учебната програма на МОН, инициативи за съхраняване и обновяване материалната база на национални паркове и създаване на културни събития с образователен и патриотичен характер, представящи художествено слово пред ученици и студенти.

Всяко изкуство,  в което отдаваме нашия талант трябва да служи на човека и на обществото, а не на нашето его“ – споделя арх. Мирянов. И добавя: Аз вярвам, че всички възможности, способности и таланти са ни дадени от Бог. Наш дълг е да работим с тях, да ги преумножаваме и да ги използваме за благоразвитието на нашето общество, да сме социално ангажирани и да правим живота на хората около нас по-добър, красив, здравословен и смислен. По този начин ние изпълняваме Божията воля.

Арх. Мирянов добави, че е грешно движещата сила на добротворците да са аплодисментите и признанието. Затова призова да правим добро без да търсим слава! Младият творец е категоричен, че усилията на Фондация „Нашият дом е България“ да се върне вярата в доброто в обществото ни ще продължат и в бъдеще!  

В края на церемонията той изрецитираняколко стиха от стихотворението  „Съзерцание“ на Иван Вазов по повод 170-годишнината от неговото рождение.

По време на наградите бе проведена и първата конференция „Златните сърца говорят“ организаторите на едни от най-успешните каузи споделиха опита си от кампаниите, които са организирали.

Още новини

Затвори