Сграда ЛЕТЕРА
кв. "Изток"
Назад
 • Сграда ЛЕТЕРА убеждава, че духът и материята могат да намерят своя синтез: в дома на човека, който иска да живее красиво и смислено. Близостта на едно училище вдъхновява архитектите да вградят глаголически символи и възвисяващи - просветляващи духа послания в силуета на каменната фасада. Чистотата на линиите, достолепието на камъка, изисканото съчетание на нюансите – изграждат визия, чието благородство преизпълва с респект. Безупречното строителство, вниманието към детайла, специалното осветление, подобрената инфраструктура на средата както винаги издават почерка на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ. Компанията, чието фино чувство за мярка и безкрайна самовзискателност на всеки етап от реализацията на един проект гарантира завидната класа на вашия дом.
 • Архитектурата е математика, архитектурата е изкуство, архитектурата е преобразяване на света. Да, така е и все пак за АРТЕКС тя е преди всичко човекознание и човеколюбие, които намират израз в съзиданието. За да напредва в големия свят, човек трябва да има онова „гориво“, което му дава само малкият свят на дома и семейството: топлота, обич, жизнерадост. Семейството не е съжителство, а съучастие в пътя, съпреживяване на болки и радости. Затова, когато строим, ние си представяме, че нашият клиент е едно семейство, винаги! Неслучайно предлагаме само просторни апартаменти, както е конкретно и в сграда ЛЕТЕРА. Не допускаме малки спални, детските се правят с особено внимание.
 • Всяка наша сграда има свое лице, не може да се сбърка с друга, така е и със сграда ЛЕТЕРА. Отхвърлянето на всякаква униформеност и анонимност личи и по името ѝ. Избираме наименованието така, че да подхожда на облика, на характера на сградата, но и да има силен положителен заряд. Да бъде име-лого, което символично да събира в себе си хода на вселената, силите на любовта и целеустремеността. Неповторимост носи и обичаният от АРТЕКС емблематичен детайл, вграден във фасадата. Усилва се и нашият интерес към символа, спомагащ за баланса на енергиите в средата, за синхрона между ритъма на забързания човек и всемирния ритъм на сила, здраве и възторг от живота.
 • "Уважаеми арх. Пламен Мирянов,

  Казвам се Дора Николова от гр. Кaзанлък и не бих искала да отмина с безмълвие тази красота, която докосна сърцето ми. (Видях въплътена моята идея за надпис на глаголица върху стената на къщата на село...). Завладя ме възторжено и радостно вълнение - сътворили сте „жива“ сграда. Не намирам словесен израз, за да изразя усещането за магнетичен допир до това изумително и вълшебно изящество, което едновременно те потопява в съвършено спокойствие и те извисява една педя над земята. С две думи: Вие творите АРХИТЕКТУРНА ПОЕЗИЯ!
  Продължавайте да следвате сърцето си! И винаги до Вас да има съмишленици."

  С уважение,
  Дора Николова
Затвори